Κλασική γαλοπούλα

στις

Με το δεντρολίβανο και το θυμάρι να κυριαρχούν!

Μια γαλοπούλα, χωρίς τα εντόσθια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1/2 ματσάκι κλωνάρια φρέσκου δεντρολίβανου
1/2 ματσάκι κλωνάρια φρέσκου θυμαριού
1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
600 ml νερό
1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί.

Απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο παντού στην εξωτερική επιφάνεια και στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι-γενναιόδωρα.

Έπειτα, σκουπίζουμε την εσωτερική κοιλότητα του πουλερικού με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με κρεμμύδι, σκόρδο, δεντρολίβανο και θυμάρι.

Προσθέτουμε το νερό με τον χυμό λεμονιού στο ταψί.

Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Καλύπτουμε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 με 2 1/2 ώρες.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ελέγχουμε τα υγρά και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα, προκειμένου να πάρει χρώμα.

Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» και σερβίρουμε.

Cookouzin

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.