Πουτίγκα ρυζιού

στις

Το ρυζόγαλο σε διαφορετική εκδοχή.

1 κούπα ρύζι
800 ml γάλα, πλήρες
160 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από ένα λεμόνι
κανέλα
250 ml κρέμα γάλακτος, ελαφριά
50 γρ. καρύδια, κομμένα στο μπλέντερ

Βράζουμε το ρύζι σε 600 ml νερό μέχρι να φουσκώσει και να ρουφήξει τα υγρά.

Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.

Μόλις ξεκινήσει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να βγουν «φουσκάλες» και το μείγμα να πήζει.

Αφαιρούμε και ρίχνουμε τον χυλό ρυζιού σε ένα βαθύ σκεύος, όπως για παράδειγμα ένα μικρό πυρέξ.

Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με το κομμένο καρύδι και λίγη κανέλα.

Cookouzin

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.