Πουτίγκα ρυζιού

στις

Το ρυζόγαλο σε διαφορετική εκδοχή.

1 κούπα ρύζι
800 ml γάλα, πλήρες
160 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από ένα λεμόνι
κανέλα
250 ml κρέμα γάλακτος, ελαφριά
50 γρ. καρύδια, κομμένα στο μπλέντερ

Βράζουμε το ρύζι σε 600 ml νερό μέχρι να φουσκώσει και να ρουφήξει τα υγρά.

Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.

Μόλις ξεκινήσει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να βγουν «φουσκάλες» και το μείγμα να πήζει.

Αφαιρούμε και ρίχνουμε τον χυλό ρυζιού σε ένα βαθύ σκεύος, όπως για παράδειγμα ένα μικρό πυρέξ.

Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με το κομμένο καρύδι και λίγη κανέλα.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.