Κάποιον λάκκο έχει η φάβα

στις

«Παντρεμένη» με λεμόνι, κάπαρη, κρεμμύδι και μαϊντανό.

1 1/2 κούπα φάβα
2 ξερά κρεμμύδια, κόκκινα ή άσπρα
2-3 κουταλιές του γλυκού κάπαρη
χυμός από 1 λεμόνι
μερικά κλωνάρια μαϊντανού ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Βράζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τη φάβα με μπόλικο νερό. Κάθε φορά που αφρίζει, αλλάζουμε το νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο. Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία για δυο με τρεις φορές.

Έπειτα, αφήστε να βράσει η φάβα σε αρκετό νερό με κανά δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίξτε κι ένα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.

Είναι έτοιμη, όταν θα μείνει με ελάχιστα υγρά και κάνει λάκκους. Τότε, αλατοπιπερώστε.

Μόλις η φάβα κρυώσει ή επιλέγετε να τη χρησιμοποιήσετε όπως είναι (αφράτη και μαλακή) ή την κόβετε -σε παρτίδες- στο μπλέντερ για μια λεία εμφάνιση.

Τοποθετήστε την σε ένα βαθύ σκεύος, ψιλοκόψτε πάνω της κρεμμύδι, ρίξτε την κάπαρη, τον μαϊντανό, τον χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Συνοδεύει ψάρια και κρέατα, ψητά.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.