Σούπα φακές

Οι κλασικές, πλούσιο πιάτο σε φυτικές ίνες.

500 γρ. χονδρές φακές
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες,
100 γραμμάρια σέλερι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φύλλο δάφνης
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
250ml χυμός ντομάτας
μερικά κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
100 ml παρθένο ελαιόλαδο

Ξεπλένουμε τις φακές, τις οποίες βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να τις καλύπτει. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα. Στραγγίζουμε.

Μετά, στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σ΄ αυτό το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, και το σέλερι.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, τον ντοματοχυμό, τη δάφνη, τις φακές και αρκετό νερό. Αλατοπιπερώνουμε.

Σιγομαγειρεύουμε μέχρι οι φακές να μείνουν με λίγα υγρά. Πριν αφαιρέσουμε το σκεύος από τη φωτιά, κάπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα, προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.

Αν θέλουμε πλούσια σούπα, κρατάμε περισσότερα υγρά στην κατσαρόλα. Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.