Ζύμη για πίτσα

στις

Χωρίς κόπο.

450 γρ. σκληρό αλεύρι
300 ml χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα ζάχαρη
1 φακελάκι στιγμιαία ξηρή μαγιά

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Ανοίξτε μια λακκούβα και προσθέστε το νερό και το ελαιόλαδο.

Ζυμώστε, για μερικά λεπτά, όλα τα υλικά μαζί.

Δώστε στη ζύμη τη μορφή μπάλας κι αφήστε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος.

Χρησιμοποιήστε όλη τη ζύμη ή απλώς τη μισή, ενώ την υπόλοιπη μπορείτε να τη φυλάξετε στην κατάψυξη.

Πάρτε έναν πλάστη και διαμορφώστε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό σχήμα, για να το «στρώσετε» στο ταψί. Αφήστε την πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Μετά η ζύμη είναι έτοιμη, για να αλείψετε τη σάλτσα και να βάλετε τα υλικά, που θέλετε, για την πίτσα σας.

Cookouzin

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.