Μοσχάρι με πατάτες στην κατσαρόλα

στις

Ένα φωτεινό βραστό.

1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 κούπα αρακάς
2 καρότα, κομμένα σε κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3/4 της κούπας κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1/2 κούπα λάδι

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα οποία στη συνέχεια αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και ροδίζουμε σ΄ αυτό το μοσχάρι. Αφαιρούμε το κρέας.

Προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και τρεις κούπες νερό.

Φέρνουμε σε βρασμό και τότε, βάζουμε το κρέας, τα καρότα και τις πατάτες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για τουλάχιστον 1 ώρα.

Ελέγχουμε τα υγρά αν επαρκούν, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον αρακά, μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, δοκιμάζουμε τη γεύση και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα.

Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η Filip λέει:

    Αυτό το πιάτο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μαμαδίστικες γεύσεις. Ιδανική λύση για το κυριακάτικο τραπέζι για να αφήσει ικανοποιημένη όλη την οικογένεια.

    Μου αρέσει!

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.