Κλασική γαλοπούλα

στις

Με το δεντρολίβανο και το θυμάρι να κυριαρχούν!

Μια γαλοπούλα, χωρίς τα εντόσθια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1/2 ματσάκι κλωνάρια φρέσκου δεντρολίβανου
1/2 ματσάκι κλωνάρια φρέσκου θυμαριού
1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
600 ml νερό
1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί.

Απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο παντού στην εξωτερική επιφάνεια και στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι-γενναιόδωρα.

Έπειτα, σκουπίζουμε την εσωτερική κοιλότητα του πουλερικού με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με κρεμμύδι, σκόρδο, δεντρολίβανο και θυμάρι.

Προσθέτουμε το νερό με τον χυμό λεμονιού στο ταψί.

Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Καλύπτουμε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 με 2 1/2 ώρες.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ελέγχουμε τα υγρά και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα, προκειμένου να πάρει χρώμα.

Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» και σερβίρουμε.

Cookouzin

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.