Πάβλοβα

στις

Αέρινη μαρέγκα, με κόκκινα φρούτα

4 ασπράδια αυγών
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια, ή άλλο παρασκεύασμα βανίλιας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Κόκκινα φρούτα για σερβίρισμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να αφρατέψουν και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, μόλις αρχίσουν να δημιουργούν «σχημάτα».

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να παρουσιάζει τη μορφή «κορυφών».

Ρίχνουμε λίγο λίγο, σαν βροχή, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το ξύδι και τέλος, τη βανίλια.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη μαρέγκα στη μέση της λαμαρίνας. «Ισιώνουμε» την επιφάνειά της και βάζουμε στον φούρνο, μειώνοντας τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνουμε για μία ώρα κι ένα τέταρτο.

Αφήνουμε να κρυώσει με τον φούρνο ανοιχτό.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος πολύ καλά μέχρι να σφίξει.

Γεμίζουμε με αυτή το κέντρο της πάβλοβας και σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα (φράουλες και διάφορα μούρα) ή άλλα φρούτα, όπως ακτινίδια κ.λπ.

Οι κρόκοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός από την παρασκευή μιας ομελέτας και στην κρεμ μπρουλέ.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.