Κέικ σοκολάτας με αμύγδαλο και πορτοκάλι

Έντονη γεύση.

120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
120 γρ. άχνη ζάχαρη
85 γρ. μαύρη σοκολάτα, με 70% κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 αυγά
50 ml γάλα
150 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα στο μπλέντερ
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο 

80 μαύρη σοκολάτα, με 70% κακάο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Στερεώνουμε μια μικρή κατσαρόλα πάνω από μια μεγαλύτερη, στην οποία έχουμε βάλει νερό να βράσει. Στη μικρή κατσαρόλα -να μην ακουμπάει ο πάτος της στο νερό- ρίχνουμε σε κομμάτια τη σοκολάτα, την οποία αφήνουμε να λιώσει.

Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε τα υλικά με μίξερ χεριού μέχρι να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μετά το γάλα και τα αλεσμένα αμύγδαλα.

Έπειτα, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε τα υλικά με σύρμα και «στρώνουμε» το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε για μισή ώρα και πριν αφαιρέσουμε, κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας, αν βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε κατσαρόλι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα άλλο κατσαρόλι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας νερό και βράζουμε για μερικά λεπτά τη μαρμελάδα πορτοκάλι.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα στην κορυφή του κέικ και στη συνέχεια, καλύπτουμε με το γλάσο της σοκολάτας.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.