Κέικ κακάο

… με άρωμα κανέλας.

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα μαγειρική σόδα
3/4 της κούπας βούτυρο, λιωμένο
1 3/4 κούπες καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα ελαφρά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 1/3 κούπες νερό
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε αλεύρι, κακάο, σόδα και μπέικιν πάουντερ.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα τη φορά. Ρίχνουμε την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και το νερό, εναλλάξ σε παρτίδες: αρχίζουμε και τελειώνουμε με αλεύρι.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, «στρώνουμε» το μείγμα και ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας. Πριν αφαιρέσουμε, κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα.

Σερβίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη, ή και με κόκκινα φρούτα και χτυπημένη κρέμα γάλατος, αν μας αρέσει.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.