Πουτίγκα ψωμιού με σταφίδες

στις

Ενας ωραίος τρόπος, για να αξιοποιηθούν φέτες που περισσεύουν.

250 γρ. ψωμί ολικής άλεσης
300 ml γάλα
75 γρ. καστανή ζάχαρη συν επιπλέον για πασπάλισμα
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για βουτύρωμα ταψιού
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας μείγμα κανέλας, μοσχοκάρυδου και γαρίφαλου
150 γρ. σταφίδες
25 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα μπαχαρικά και το γάλα. Αφήνουμε να «μουλιάσει» για περίπου μισή ώρα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και θερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Ανακατεύουμε το ψωμί μέχρι να μετατραπεί σε ψίχουλα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό χτυπημένο, τις σταφίδες και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά, προκειμένου να συνδυαστούν.

«Στρώνουμε» το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αν θέλουμε, με λίγη κρέμα γάλακτος, χτυπημένη.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.