Μαρμελάδα με φλούδες πορτοκαλιού

στις

Έτσι, δεν πετάμε τίποτε από το φρούτο.

350 γρ. φλούδες πορτοκαλιού, πλυμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
350 γρ. ζάχαρη

Βάζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα, στην οποία ρίχνουμε νερό όσο χρειάζεται, για να τις καλύψει. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, αφαιρούμε το νερό και στραγγίζουμε.

Στη συνέχεια, ξανατοποθετούμε τις φλούδες στην κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 λίτρο νερό. Αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα με 40 λεπτά.

Τότε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι οι φλούδες να μείνουν με λίγο σιρόπι.

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε για καιρό τη μαρμελάδα, την βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο, βιδώνουμε το καπάκι και αφήνουμε σε σκοτεινό σημείο.

Οπως αντιλαμβάνεστε, σε αυτή τη συνταγή, η ζάχαρη «κουμπώνει» με το βάρος της φλούδας. Αν για παράδειγμα, έχετε 500 γρ. φλούδες πορτοκάλι, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 500 γρ. ζάχαρη κ.ο.κ.

Σερβίρετε πάνω σε μια φέτα ψωμί με λίγο βούτυρο ή πάνω από ένα γιαούρτι…

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.