Μπισκότι με παπάγια

στις

Γλυκό παξιμάδι, τέλειο για καφέ ή τσάι.

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/2 της κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα με κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο και πιπέρι
115 γρ. βούτυρο, κρύο
2 αυγά συν ένα ασπράδι για επάλειψη
1 κούπα ψιλοκομμένη αποξηραμένη παπάγια
λίγη καστανή ζάχαρη για επάλειψη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Συνδυάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μείγμα των μπαχαρικών.

Προσθέτουμε το βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια. Το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας στο μείγμα του αλευριού μέχρι να δημιουργηθούν ψίχουλα.

Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους αυγών -και είτε με τα δάχτυλά μας είτε με ένα μίξερ χειρός- ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να συνδυαστούν.

Προσθέτουμε και την παπάγια, συνεχίζοντας το «ζύμωμα».

Στρώνουμε σε μια επιφάνεια αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε σε αυτό κατά μήκος της μιας πλευράς του τη μισή ποσότητα της ζύμης. Τυλίγουμε και στρίβουμε σε μορφή καραμέλας.

Στρώνουμε σε λαμαρίνα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε σε αυτό τη «φρατζόλα».

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη μισή ζύμη.

Τοποθετούμε στη λαμαρίνα -και σε απόσταση γιατί φουσκώνουν- τη δεύτερη «φρατζόλα».

Χτυπάμε το ασπράδι, το οποίο απλώνουμε στις φρατζόλες με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε λίγη καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε για 40 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε φέτες και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Ξαναψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε ή φυλάσσουμε σε αεροστεγή σκεύη για περίπου 15 ημέρες.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.