Οσομπούκο

στις

Μοσχαρίσιο κότσι στην κατσαρόλα.

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φέτες από μοσχαρίσιο κότσι
4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
200 ml κόκκινο κρασί
1 λίτρο ζωμός (προσοχή στο αλάτι) ή νερό
ξύσμα από 1 λεμόνι
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 κούπα ελαιόλαδο

Αλευρώνουμε καλά, από όλες τις πλευρές, τις μερίδες του μοσχαριού.

Ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε παρτίδες, ροδίζουμε το κρέας.

Αφήνουμε το μοσχάρι στην άκρη.

Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.

Διαλύουμε τον πελτέ σε μισή κούπα νερό και ρίχνουμε στα λαχανικά.

Νοστιμεύουμε με θυμάρι και δεντρολίβανο.

Προσθέτουμε το κρασί και ένα λίτρο νερό(ή ζωμό).

Τοποθετούμε το κρέας στα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.

Μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Με άλλα λόγια είναι έτοιμο, όταν το κρέας ξεκολλά εύκολα από το κόκαλο.

Σερβίρουμε πάνω σε πουρέ ή πολέντα, πασπαλίζοντας στο πιάτο ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκόρδο.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.