Φασόλια με πράσα

στις

Σερβίρουμε και με τριμμένη φέτα, αν θέλουμε.

400 γρ. ξερά φασόλια, βρασμένα
2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες, το λευκό τμήμα τους
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
1 λεμόνι, χυμός
1/2 κούπα ελαιόλαδο
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι

Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σ΄ αυτό, για μερικά λεπτά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πράσα.

Μόλις «ιδρώσουν» τα λαχανικά, προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και νοστιμεύουμε με κύμινο, κουρκούμη, λεμόνι και αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και προσθέτουμε μισό λίτρο νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μείνει με λίγα υγρά.

Όταν κρυώσει, σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.