Κοτόπιτα

στις

Με πράσα και μανιτάρια.

1 στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 πράσα, το λευκό στέλεχος
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
250 γρ. μανιτάρια
1/3 της κούπας τραχανάς ξινός
150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
3 αυγά
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
λάδι
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
λίγο μαύρο ή λευκό σουσάμι

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε σ΄ αυτό τα πράσα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, λίγο κύμινο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.

Σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε μισή κούπα νερό και αφήνουμε τα λαχανικά να σιγομαγειρευτούν μέχρι να μείνουν με ελάχιστα υγρά.

Τότε, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν τα υλικά, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το κοτόπουλο, τη γραβιέρα και τον τραχανά. Ανακατεύουμε καλά, για να συνδυαστούν όλα μαζί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μισά χωριάτικα φύλλα, λαδωμένα το καθένα.

Στρώνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος του κοτόπουλου.

Καλύπτουμε με ένα χωριάτικο φύλλο, πάνω στο οποίο βάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδωμένα ένα ένα.

Ραντίζουμε την πίτα με λίγο λάδι, την κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε μαύρο ή λευκό σουσάμι.

Ψήνουμε για 45 λεπτά.

Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.