Μπάρα μπριθ

Γλυκό ψωμί με αποξηραμένα φρούτα, που φτιάχνεται στην Ουαλία της Μ. Βρετανίας, με μπέκιν πάουντερ.

200 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 αυγό
450 γρ. αποξηραμένα φρούτα (σουλτανίνα, μαύρη σταφίδα, ψιλοκομμένοι χουρμάδες)
250 ml ζεστό τσάι (2 φακελάκια) ή τσάι του βουνού
200 γρ. καστανή ζάχαρη
ξύσμα από ένα λεμόνι

Φτιάχνουμε το τσάι και μουλιάζουμε σ΄ αυτό για τουλάχιστον μία ώρα τα αποξηραμένα φρούτα.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Ρίχνουμε το αυγό στα φρούτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μπολ με το μείγμα του αλευριού στα υγρά φρούτα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να συνδυαστούν τα υλικά.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα ψωμιού και ρίχνουμε σ΄ αυτή το μείγμα του μπάρα μπριθ, όπως λέγεται αυτό το γλύκισμα.

Ψήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα ή διαφορετικά μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Οι Βρετανοί το τρώνε αλείφοντας βούτυρο στις φέτες του.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.