Μπλόντι με ταχίνι

στις

Αυτό το γλυκό είναι το αντίθετο του μπράουνι, που φτιάχνεται με σοκολάτα. Πρόκειται για μπάρες κέικ, οι οποίες αρωματίζονται με βανίλια και γίνονται με καστανή ζάχαρη.

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για ταψί
200 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
100 γρ. ταχίνι
2 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια με ζάχαρη ή άλλο παρασκεύασμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

Σε μια λεκάνη, χτυπάμε με μίξερ χειρός, τα αυγά να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον συνδυασμό του αλευριού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Στρώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και στάζουμε πάνω κάτω -κατά μήκος του ταψιού- το ταχίνι.

Έπειτα «τρέχουμε» κατά τον ίδιο τρόπο ένα μαχαίρι, ώστε να «ενσωματωθεί» το ταχίνι. Μετά, πιέζουμε σε διάφορα σημεία του μείγματος τα κομμάτια της σοκολάτας.

Ψήνουμε για 40 λεπτά της ώρας. Κόβουμε σε κομμάτια, αφήνουμε τα μπλόντι να κρυώσουν και σερβίρουμε…

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.