Σαρδέλες με σταφίδες και κάπαρη

στις

Παραπέμπει σε σαβόρο αλλά έχει μία εντελώς άλλη -πλην νόστιμη- γεύση…

1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες
2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες
100 γρ. σταφίδες
30 γρ. κουκουνάρι
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά (ή και καυτερή)
3 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπας ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετούμε τις σαρδέλες σε ταψί. Στύβουμε τα λεμόνια πάνω τους και μετά, τα τοποθετούμε στις άκρες του σκεύους.

Πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

Ρίχνουμε σε διάφορα σημεία, πάνω στα ψάρια, το σκόρδο, τις σταφίδες, τους σπόρους από το κουκουνάρι, την κάπαρη και τον μαϊντανό.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο,  δυο κουταλιές νερό και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, στύβουμε το ψημένο λεμόνι και σερβίρουμε.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.