Μπισκότα βανίλιας

στις

Μια εκδοχή της αμερικάνικης συνταγής των cookies με ζάχαρη.

1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 φακελάκι βανίλιας με ζάχαρη ή άλλο παρασκεύασμα βανίλιας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε μια λεκάνη, χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο υγρό μείγμα τον συνδυασμό του αλευριού. Ανακατεύουμε. Θα έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Απλώνουμε σε μια επιφάνεια αντικολλητικό χαρτί και στη μία άκρη του απλώνουμε κατά μήκος τη ζύμη.

Τυλίγουμε το χαρτί με τη ζύμη σε μορφή καραμέλας και τοποθετούμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε μια λαμαρίνα, στην οποία απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τεμαχίζουμε σε μικρές ροδέλες.

Επειτα, τις τοποθετούμε σε απόσταση τη μία από την άλλη στο ταψί.

Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά, όχι παραπάνω.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και να σφίξουν.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ψηθούν όλα ή φυλάσσουμε όση ζύμη θέλουμε, στην κατάψυξη για να φουρνίσουμε μια άλλη φορά.

Τα μπισκότα είναι πολύ ωραία σκέτα. Ωστόσο, αν τα επιθυμούμε με περισσότερη ζάχαρη, τότε μπορούμε να ανακατέψουμε σε ένα μπολ μια κουταλιά νερό ή χυμό λεμονιού με όση άχνη ζάχαρη χρειάζεται, για να πήξει. Απλώνουμε λίγο από το γλάσο στην επιφάνεια των μπισκότων και διακοσμούμε με διάφορα ζαχαρώδη για μια πιο πλούσια γεύση.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.