Τάρτα με μήλα

στις

Χωρίς πολλά πολλά υλικά.

Για τη γέμιση

5 μήλα κόκκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1/3 της κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 λεμόνι, χυμός
1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για τη ζύμη

1 1/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα μήλα, τα οποία συνδυάζουμε με την καστανή ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και την κανέλα.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη.

Τοποθετούμε σε μια επιφάνεια αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε στο κέντρο του τη ζύμη και σκεπάζουμε με δεύτερο αντικολλητικό χαρτί. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη στο μέγεθος της ταρτιέρας.

Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί, γυρίζουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την πιέζουμε ομοιόμορφα να καλύψει την επιφάνεια του σκεύους. Τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε και τακτοποιούμε πάνω στη ζύμη τα μήλα.

Αφήνουμε την τάρτα να ψηθεί για μία ώρα…

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.