Γεμιστή κολοκύθα

στις

Το «τσουβαλάκι» με τα καλούδια στο τραπέζι…

1 μέτρια κολοκύθα, καθαρή από σπόρους
2 κούπες ρύζι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα,
2 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες
150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
400 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
κουκουνάρι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 κούπα ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. κίτρινο τυρί (γκούντα, ένταμ, τσένταρ κ.ά)

Τοποθετούμε την κολοκύθα σε ένα στρογγυλό ταψί με νερό.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε σ΄ αυτό το κουκουνάρι με το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με κρασί.

Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε 1 1/2 λίτρα νερό.

Πασπαλίζουμε αποξηραμένο θυμάρι, πιπέρι και αλάτι.

Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι το ρύζι να μείνει με λίγα υγρά. Πετάμε το σκόρδο.

Αφαιρούμε από φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και τότε προσθέτουμε κάστανα, φέτα, κίτρινο τυρί και μαϊντανό.

Γεμίζουμε την κολοκύθα με τον συνδυασμό του ρυζιού, σκεπάζουμε με το «καπάκι» της και ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για περίπου 2 ώρες.

Για να μην «αρπάξει» η κολοκύθα, σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, το οποίο βγάζουμε λίγη ώρα πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από τον φούρνο.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γέμιση ανάλογα με το μέγεθος της κολοκύθας σας…

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.