Μπεκρή μεζέ

στις

Έχει απ΄ όλα.

500 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
500 γρ. χοιρινό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κέρατο ή άλλες πολύχρωμες ή καυτερές
2 φύλλα δάφνης
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι, σκόνη
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. γραβιέρα (προαιρετικά)

Βράζουμε -για περίπου μισή ώρα- μοσχάρι και χοιρινό σε μια κατσαρόλα με νερό. Στραγγίζουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα με τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

Μετά ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό και τις ντομάτες.

Προσθέτουμε το μοσχάρι και το χοιρινό, τις δάφνες, αλλά και όσο νερό χρειάζεται, για να καλυφθούν τα υλικά. Πασπαλίζουμε μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με λίγο ζουμί.

Πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μερικά κομμάτια γραβιέρας, τα οποία αφήνουμε να λιώσουν (προαιρετικά).

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.