Κριθαράκι με μανιτάρια

στις

Ελαφρύ γεύμα.

200 γρ. κριθαράκι, μαύρο ή άσπρο
100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
μερικά κλωνάρια άνηθο, ψιλοκομμένα
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα (προαιρετικά)

Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή και στραγγίζουμε.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το σκόρδο κι έπειτα τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μισή κούπα νερό.

Αφήνουμε τα υλικά να σιγομαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.

Μόλις μείνουν με λίγο ζουμί, ρίχνουμε το κριθαράκι και τα αρωματικά (άνηθο και μαϊντανό).

Ανακατεύουμε το φαγητό με γρήγορες κινήσεις και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα, αν θέλουμε.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.