Πικάντικο λάχανο

στις

Συνοδεύει ψητά κρέατα ή πιάτα που απαιτούν μια γεύση τουρσί ή τρώγεται ως σαλάτα.

1 μέτριο λάχανο, τεμαχισμένο σε λεπτές λωρίδες
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
100 ml μηλόξυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι κόλιανδρου, κοπανισμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
μερικά κλωνάρια άνηθου
αλάτι

Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λάχανο με τον κουρκουμά και το αλάτι.

Ανακατεύουμε τα υλικά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά μέχρι το λάχανο να μαλακώσει, αλλά να μην αλλάξει χρώμα.

Αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, τον κόλιανδρο, το κύμινο και μία κούπα νερό.

Μαγειρεύουμε ακάλυπτα μέχρι τα υγρά να εξατμιστούν και το λάχανο να μείνει τρυφερό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Ψιλοκόβουμε λίγο άνηθο πριν το σερβίρισμα.

Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο για μια εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο. Η γεύση του πικάντικου λάχανου είναι ακόμη καλύτερη.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.