Ψωμί φρούτων

στις

Εορταστικό.

100 γρ. σαχαρόπηκτα φρούτα (λεμόνι -πορτοκάλι κ.α)
100 γρ. ψημένα αμύγδαλα, κομμένα στο μπλέντερ
250 γρ. σταφίδες
150 ml πλήρες γάλα, χλιαρό
1 φακελάκι στιγμιαία μαγιά
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
400 γρ. αλεύρι, σκληρό (συν επιπλέον για την αλευρωμένη επιφάνεια)
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι βανίλια ζάχαρη
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη

Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα των εσπεριδοειδών και τη βανίλια-ζάχαρη. Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά.

Τοποθετούμε τη λεκάνη με τη ζύμη σε ζεστό μέρος και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα ζαχαρόπηκτα φρούτα και ζυμώνουμε.

Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε μακρόστενη φόρμα και «απλώνουμε» σ΄ αυτό τη ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει ξανά, σε ζεστό μέρος.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνουμε το γλυκό ψωμί για 45 λεπτά. Έπειτα, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς Κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Αφαιρούμε το ψωμί από τη φόρμα, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε λίγη άχνη ζάχαρη.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.