Κέικ λαδιού με εσπεριδοειδή

στις

Είναι μια νόστιμη εναλλακτική λύση στα κέικ με βάση το βούτυρο.

320ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
300 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
250 ml γάλα, πλήρες
1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
1 πορτοκάλι, χυμός και ξύσμα
350 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Λαδώνουμε ένα ταψί, όποιο σχήμα επιθυμούμε.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και σόδα.

Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε ζάχαρη, αυγά κι εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε τα υλικά με μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα τους να γίνει απαλό.

Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύουμε κάθε φορά, το ελαιόλαδο, το γάλα, τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού και το ξύσμα των φρούτων.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύουμε πολύ καλά, για να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε τον χυλό στο ταψί.

Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά και πριν αφαιρέσουμε, κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει. Τρώγεται μόνο του ή παρέα με γλυκό κρασί ή καφέ.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.