Σταφιδόπιτα

στις

Υπέροχο κέικ λαδιού, που φτιάχνεται με το… κουτάλι!

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο ή άλλο λάδι
1 κούπα χυμός από φρέσκα πορτοκάλια (κάπου 4 μέτρια)
1 κούπα νερό
1 κούπα σταφίδες
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι.

Σε μια λεκάνη, βάζουμε τη ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό και τα αρωματικά (κανέλα και γαρίφαλο).

Έπειτα ρίχνουμε στα υγρά το μείγμα του αλευριού και τις σταφίδες.

Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, για πάρουμε έναν λείο χυλό.

Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στο ταψί. Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει κι αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα ή διαφορετικά, σερβίρουμε την σταφιδόπιτα όπως έχει ψηθεί.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.