Κοτόπουλο με κριθαράκι και μανιτάρια

στις

Αρωματισμένο με κανέλα, δεν είναι κοκκινιστό.

1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
300 γρ. κριθαράκι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
μερικά κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
χυμός από ένα λεμόνι
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλα

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές τις μερίδες του κοτόπουλου. «Σβήνουμε» με τον χυμό του λεμονιού. Αφαιρούμε μόλις ετοιμαστούν.

Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε, για μερικά λεπτά, τα κρεμμύδια με το σκόρδο, το σέλινο και τα μανιτάρια. Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Προσθέτουμε 1,5 λίτρα χλιαρό νερό, ρίχνουμε την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για περίπου μία ώρα.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο, ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε το κριθαράκι, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή για τον χρόνο βρασίματος.

Πριν σηκώσετε την κατσαρόλα από την εστία, χρειάζεται να υπάρχει λίγο ζουμί, γιατί το κριθαράκι, ως γνωστόν, το «μαζεύει».

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.