Ψωμί με καρύδια και τυρί

στις

Πλούσιο σε γεύση.

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
200 γρ. αλεύρι σίκαλης
50 γρ. λευκό σκληρό αλεύρι
1 φακελάκι στιγμιαία μαγιά
μια πρέζα αλάτι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
300 ml χλιαρό νερό
50 γρ. καρύδια, κομμένα στο μπλέντερ
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Σε μια λεκάνη συνδυάζουμε τα αλεύρια με το αλάτι και τη μαγιά.

Διαλύουμε το μέλι στο χλιαρό νερό και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μείγμα των αλευριών.

Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά, σχηματίζουμε μια μπάλα κι αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.

Οταν συμβεί αυτό, τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Τότε προσθέτουμε τα καρύδια και το τυρί. Ξαναζυμώνουμε για μερικά λεπτά.

Δίνουμε στη ζύμη σχήμα φραντζόλας και είτε την τοποθετούμε σε λαμαρίνα με στρωμένο αντικολλητικό χαρτί είτε την βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα.

Αφήνουμε και πάλι σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.

Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει και μετά κόβουμε σε φέτες.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.