Κέικ λαδιού με λεμόνι

στις

Σιροπιαστό με δεντρολίβανο.

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αμύγδαλα, κομμένα στο μπλέντερ
3 αυγά
200 γρ. ελαιόλαδο ή πυρηνέλαιο, συν έξτρα για λάδωμα ταψιού
130 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από δύο λεμόνια
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
χυμός από δύο λεμόνια (100 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα ή απλώς τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, το μείγμα αλευριού και τα αμύγδαλα.

Επειτα ρίχνουμε τον πηχτό χυλό στη φόρμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει καθαρή όταν τη βουτήξουμε στο κέικ.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι σε αντικολλητικό κατσαρόλι.

Βράζουμε μαζί όλα τα υλικά (δεντρολίβανο, ζάχαρη, χυμός λεμονιών, νερό) για περίπου 3-4 λεπτά.

Μόλις αφαιρέσουμε το κέικ από τον φούρνο είτε το χαράζουμε σε κομμάτια είτε κάνουμε σουβλιές σε διάφορα σημεία στην επιφάνειά του με ένα καλαμάκι, προκειμένου να το σιροπιάσουμε όσο είναι ζεστό.

Αφήνουμε να κρυώσει, να «πιει» το σιρόπι και σερβίρουμε…

Αν δεν θέλουμε το δεντρολίβανο, το αφαιρούμε πριν σιροπιάσουμε το γλυκό.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.