Μπισκότα λεμονιού

στις

Μαλακά…

2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ, κρέμα τυρί
1 1/4 κούπες ζάχαρη
2 αυγά
χυμό και ξύσμα από 1 ζουμερό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή άλλο παρασκεύασμα
15 σταγόνες κίτρινης χρωστικής τροφίμων
1 κούπα άχνη ζάχαρη

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

Σε μια λεκάνη, χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο και την κρέμα τυριού με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Έπειτα, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη βανίλια και τη χρωστική τροφίμων.

Μετά, ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε πολύ καλά, προκειμένου να συνδυαστούν τα υλικά.

Στρώνουμε σε μια επιφάνεια ένα χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε κατά μήκος τη μισή ζύμη. Τυλίγουμε σε μορφή καραμέλας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με δεύτερο χαρτί ψησίματος.

Παγώνουμε τις ζύμες στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα.

Την επομένη κόβουμε σε ροδέλες, δίνουμε ένα στρογγυλό σχήμα και «βουτάμε» το κάθε μπισκότο στην κούπα με την άχνη ζάχαρη.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μπισκότο σε λαμαρίνα, στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Βάζουμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά.

Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.