Κούγκελ

στις

Πατάτες με αυγά στο φούρνο.

Μια εκδοχή, από ένα πιάτο της γαλλο-γερμανικής κουζίνας, με ρίζες στο μεσαίωνα.

5 μέτριες πατάτες, περασμένες από την χοντρή πλευρά του τρίφτη ή κομμένες ελαφρώς στο μπλέντερ ή τεμαχισμένες σε μορφή στικς με το χέρι
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
6 αυγά
1/2 κούπα λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Λαδώνουμε ένα ταψί, το οποίο τοποθετούμε στον φούρνο για να κάψει, για 5 λεπτά.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε τις πατάτες με τα κρεμμύδια.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε, με μίξερ χειρός, τα αυγά, έπειτα προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα της πατάτας και ανακατεύουμε τα υλικά.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τα υλικά στο ταψί.

Ψήνουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να «χρυσίσει» η κορυφή.

Σερβίρουμε με σχοινόπρασο ή μαϊντανό, αν θέλουμε…

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.