Σπετζοφάι

στις

Ένα από τα πιο ωραία παραδοσιακά πιάτα.

1 κιλό πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες από σπόρια ή όχι
3-4 πράσινες πιπεριές καυτερές ή μερικές σπέντζες (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
μερικά κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Αν δεν θέλουμε το φαγητό να γίνει καυτερό, παραλείπουμε καυτερές πιπεριές ή σπέντζες. Ωστόσο, αν επιθυμούμε να έχει μια παραπάνω πιπεράτη γεύση, χωρίς αυτά τα λαχανικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελάχιστο μπούκοβο.

Σε μια ρηχή αντικολλητική κατσαρόλη (ή ένα βαθύ τηγάνι) ζεσταίνουμε -σε μέτρια φωτιά- ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με το σκόρδο. Αφαιρούμε.

Έπειτα, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν -σε παρτίδες- τις πιπεριές, αφαιρούμε κι αφήνουμε να στραγγίζουν πάνω σε πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί.

Στη συνέχεια, ροδίζουμε τις ροδέλες του λουκάνικου και αφαιρούμε.

Ρίχνουμε λίγο ακόμη λάδι, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τις πιπεριές (με ή χωρίς τις καυτερές), το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λουκάνικο, 2 κούπες νερό, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του…

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.