Εύκολο παγωτό

στις

Χωρίς αυγά.

397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρών
2-3 κουταλιές της σούπας ποτό (πχ. ουίσκι, βότκα, ρούμι, τζιν, λικέρ κεράσι κ.λπ)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι

Συνδυάζουμε το γάλα με το ποτό, τη βανίλια και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματίζει «κορυφές» και στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα του ζαχαρούχου.

Τοποθετούμε σε ένα μπολ -με καπάκι- τα υλικά και αφήνουμε στον καταψύκτη του ψυγείου να παγώσουν για τουλάχιστον οκτώ ώρες, πριν το σερβίρισμα.

Τις πρώτες τέσσερις ώρες της ψύξης χτυπάμε κάθε δύο ώρες με ένα μίξερ χειρός τα υλικά, για να δημιουργηθεί ένα αφράτο παγωτό.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.