Κοτόπουλο κατσιατόρε

στις

Ένα κοκκινιστό πιάτο, από την γειτονική μας Ιταλία.

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι
2 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
500 ml ντοματοχυμός
1/2 κούπα φύλλα βασιλικού
1/2 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένο

Σε μια λεκάνη, συνδυάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Με αυτό το μείγμα, αλευρώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Σε ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε αυτό το κρέας από όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε και αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.

Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και λίγο πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν, για δυο τρία λεπτά.

Προσθέτουμε 200 ml νερό, τον ντοματοχυμό, τον βασιλικό και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε, για να συνδυαστούν τα υλικά.

Στη συνέχεια, βάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε με μικρά ζυμαρικά, τα οποία μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.