Γίγαντες σε λάδι πιπεριάς

στις

Απολαύστε με ελιές και φρεσκοψημένο ψωμί.

300 γρ. φασόλια γίγαντες
1 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε κομμάτια
1 καυτερή πιπεριά ή λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)

Μουλιάζουμε τα φασόλια για μία νύχτα, τα βράζουμε όσο χρειάζεται, για να μαλακώσουν, και στραγγίζουμε.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά σε αυτό τις πιπεριές -κανονικές ή και καυτερές αν θέλουμε- με το σκόρδο, το κύμινο την πάπρικα, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.

Προσθέτουμε τους γίγαντες, αφήνουμε να μαγειρευτούν για δυο με τρία λεπτά, όσο χρειάζεται για να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Αφαιρούμε από φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσουν.

Εάν οι γίγαντες δεν καταναλωθούν την ίδια ημέρα, μπορούν να διατηρηθούν σε σφραγισμένο μπολ στο ψυγείο για τέσσερις με πέντε ημέρες. Όσο παραμένουν στο λάδι, τόσο πιο νόστιμοι γίνονται.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.