Μελιτζανόπιτα

στις

… με κιμά.

8 φύλλα κρούστας
3 μελιτζάνες, κομμένες σε μικρά κομμάτια (και ξεπικρισμένες σε νερό μισή ώρα πριν τη χρήση)
2 κρεμμύδια άσπρα, ψιλοκομμένα
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1 κούπα σκληρό κίτρινο τυρί, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
μπαχάρι
λάδι
βούτυρο

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά λίγο λάδι και σοτάρουμε σε αυτό -για περίπου 10 λεπτά- τα κρεμμύδια, τον κιμά και τις μελιτζάνες.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κίτρινο τυρί, την κανέλα, το μπαχάρι και τα αυγά.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, προκειμένου να συνδυαστούν.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε σ΄ αυτό δύο φύλλα κρούστας, τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Σκορπίζουμε πάνω τους λίγο από το μείγμα της μελιτζάνας και του κιμά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.

Καλύπτουμε την πίτα με τα τελευταία δύο φύλλα κρούστας, κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε λίγο λάδι στην επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.