Ντοματο-κεφτέδες

στις

Το καλοκαίρι στη γεύση τους.

2 μέτριες ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1-2 κλωνάρια δυόσμου ψιλοκομμένα ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος
1-2 κλωνάρια ρίγανη, ψιλοκομμένα ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη
1-2 κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένα ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
αλάτι
πιπέρι
3/4 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λάδι για τηγάνισμα

Περνάμε ντομάτες και κρεμμύδι στον τρίφτη.

Ρίχνουμε στο μείγμα τους τα αρωματικά, δηλαδή τον δυόσμο, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό και αλατοπιπερώνουμε.

Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο ή κάποιο άλλο).

Παίρνουμε από τον πηχτό χυλό κουταλιές, τις οποίες ρίχνουμε στο καυτό λάδι, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Αφήνουμε να μαγειρευτούν για τρία λεπτά από την κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε τους ντοματοκεφτέδες, τους οποίους τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.