Μπουρέκι με χυλό

στις

Από τα εύκολα φαγητά (της τεμπέλας), με έμπνευση από την κρητική κουζίνα.

3 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
200 γρ. φέτα τριμμένη ή 100 γρ. φέτα και 100 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί, τριμμένα
2-3 κλωνάρια δυόσμου, ψιλοκομμένα
200 γρ. γάλα πλήρες
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετούμε τα λαχανικά σε δύο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.

Λαδώνουμε με μια κουταλιά από το ελαιόλαδο το ταψί.

Τοποθετούμε μια στρώση από πατάτες και απλώνουμε πάνω τους την τριμμένη φέτα με τον δυόσμο ή το μείγμα των τυριών με τον δυόσμο.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε μια δεύτερη στρώση από κολοκύθια και ξαναρίχνουμε τριμμένη φέτα ή μείγμα τυριών με δυόσμο.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθούν τα υλικά.

Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το γάλα με το αλεύρι, το αυγό και τη μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και «σκεπάζουμε» με τον χυλό τα λαχανικά.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε λίγα τριμμένα τυριά.

Ψήνουμε για περίπου μία ώρα.

Αφήνουμε το μπουρέκι να κρυώσει πολύ καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.