Κοτόπουλο με κρεμμύδι και τυρί

στις

Φτιάχνεται σε ένα σκεύος και σε λίγη ώρα.

1 κιλό στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο (ή δύο μέτρια) ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες νερό
1 κούπα τριμμένο μαλακό κίτρινο τυρί
ρίγανη
θυμάρι
πιπέρι
αλάτι

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σ΄ αυτό τα κρεμμύδια με το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.

Μόλις τα κρεμμύδια καραμελώσουν, ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη.

Στο μεταξύ, τοποθετούμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με το πιπέρι και τη ρίγανη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά.

Αφαιρούμε το μείγμα των κρεμμυδιών από το τηγάνι, για να σοτάρουμε σ΄ αυτό το κοτόπουλο.

Όταν ροδίσει το κρέας, προσθέτουμε το νερό και τα καραμελωμένα κρεμμύδια με το σκόρδο.

Μειώνουμε θερμοκρασία κι αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μείνει με λίγα υγρά.

Τότε, ρίχνουμε το κίτρινο τυρί και μαγειρεύουμε περίπου για ένα λεπτό, όσο χρειάζεται δηλαδή, προκειμένου να λιώσει.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.