Μπισκότα σοκολάτας

στις

Η ζύμη μπορεί να μείνει στην κατάψυξη και για άλλη μία δόση.

220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. σκόνη κακάο
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
130 γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μέλι
αλάτι

Σπάμε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ βούτυρο με ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μέλι.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού.

Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα πλέον, ώστε να ενσωματωθούν καλά.

Ανοίγουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε -σε μία άκρη- κατά μήκος τη ζύμη.

Τυλίγουμε σε μορφή «λουκάνικου», ρολάρουμε πάνω κάτω στην επιφάνεια του τραπεζιού και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα να σφίξει.

Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Κόβουμε το «λουκάνικο» σοκολάτας, με ένα μαχαίρι, σε ροδέλες, τις οποίες τοποθετούμε στη λαμαρίνα σε μικρή απόσταση τη μία από την άλλη.

Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε όλη τη ζύμη ή αλλιώς, φυλάσσουμε τη μισή στην κατάψυξη για μια άλλη φορά που θα έχουμε λαχτάρα για αυτά τα μπισκότα–μέσα σε έναν μήνα.

Ψήνουμε για μισή ώρα. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.