Κέικ με κεράσια

στις

Παραπέμπει σε ένα μεγάλο μαλακό… μπισκότο με φρέσκα φρούτα!

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλάτι
230 γρ βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για επάλειψη ταψιού
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή άλλο παρασκεύασμά της
500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα των υλικών. Επειτα, ρίχνουμε τη βανίλια.

Μειώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι.

Μόλις ολοκληρώσουμε το χτύπημα, αδειάζουμε τον πηχτό χυλό στο ταψί. «Στρώνουμε» με ένα κουτάλι ομοιόμορφα στο σκεύος.

Σκορπίζουμε από πάνω του τα κεράσια έτσι ώστε να βρίσκονται σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά. Αφαιρούμε, εφόσον η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή από το κέντρο.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη, αν θέλουμε.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.