Τάρτα με μανιτάρια

στις

Η έκπληξη στην κρούστα είναι το ταχίνι.

Για την τάρτα

3/4 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
3/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπα ταχίνι
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
αλάτι
λίγο βούτυρο

Για τη γέμιση

250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
3/4 κούπα κίτρινα τυριά
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μερικά κλωνάρια μαϊντανού ψιλοκομμένα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη, τοποθετώντας σε μια λεκάνη τα αλεύρια με λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι και το νερό.

Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε άλλη μια κουταλιά της σούπας νερό.

Σε μια επιφάνεια στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε πάνω του την μπάλα ζύμης. Απο πάνω της τοποθετούμε ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί και με ένα πλάστη ανοίγουμε το φύλλο.

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί για την τάρτα και πάνω της τοποθετούμε το φύλλο που μόλις ανοίξαμε. Τσιμπάμε με πηρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να πάρουμε μια τραγανή κρούστα.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση της τάρτας:

Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σ΄ αυτό για μερικά λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι, σιγομαγειρεύοντας για άλλα πέντε με οκτώ λεπτα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το τυρί, τα αυγά, τον μαϊντανό και τα μανιτάρια.

«Στρώνουμε» το μείγμα των υλικών πάνω στην τάρτα και ψήνουμε για άλλα περίπου 30 με 35 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας λίγο μαϊντανό ή πιπέρι, αν θέλουμε.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.