Κανελόνια με κιμά

στις

Κόκκινα.

Για τη γέμιση

700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα

500 γρ χυμός ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη ή πεκορίνο
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για δυο λεπτά. Σβήνουμε με κρασί.

Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, δύο ποτήρια νερό, την κανέλα και το μπαχάρι.

Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να βράσει το μείγμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε και τη σάλτσα.

Σε ένα κατσαρόλι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο για ένα με δυο λεπτά.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Όταν κρυώσει ο κιμάς, ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια, τα οποία τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί.

Τα «σκεπάζουμε» με τη σάλτσα ντομάτας, το τριμμένο τυρί και με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.