Σαλάτα κριθαράκι

στις

Ενα πιάτο διαφορετικό από το γιουβέτσι.

1/2 κούπα κριθαράκι
1/2 αγγούρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 ντομάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια/ή 1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 κούπα ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
μερικές ελιές, κομμένες σε ροδέλες
1/2 κούπα τριμμένη φέτα

Για τη σάλτσα

Χυμός από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1/3 κούπα ελαιόλαδο
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες ή όποιο άλλο σχήμα
αλάτι

Σε αντικολλητικό κατσαρόλι βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το λεμόνι με τη μουστάρδα, το αλάτι και το ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε σε σαλατιέρα το κριθαράκι, το αγγούρι, την ντομάτα /ή τα ντοματίνια, τα ρεβίθια, τις ελιές, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Ρίχνουμε τη σάλτσα του λεμονιού, ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.

Πασπαλίζουμε τριμμένη φέτα και σερβίρουμε.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.