Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

στις

Με άρωμα μαστίχας.

1 λίτρο γάλα
1 1/3 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
1 1/3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα ενός λεμονιού
4 δάκρυα μαστίχας, κοπανισμένα σε μια 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο συν επιπλέον για βουτύρωμα ταψιού
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα, σκόνη

Βάζουμε το γάλα με το 1/3 της κούπας της κρυσταλλικής ζάχαρης και το βούτυρο να βράσουν, σε αντικολλητικό κατσαρόλι.

Οταν ξεκινήσει το γάλα να βράζει (κοχλάζει), ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει το μείγμα.

Αφαιρούμε από την φωτιά, σε μικρό χρονικό διάστημα, αμέσως μόλις «δέσει»-πήξει η κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά μέχρι να πάρουν μια λεμονί απόχρωση.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τη μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών σε αυτό του γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, ώστε να ενσωματωθούν.

Έπειτα, «στρώνουμε» το μείγμα σε ταψί. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά.

Αφαιρούμε τη γαλατόπιτα από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα.

Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Advertisements

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.