Μους σοκολάτας

στις

Κλασική συνταγή.

Για δύο…

100 γρ. μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
4 ασπράδια αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
20 γρ. καστανή ζάχαρη

Λιώνουμε τη σοκολάτα, τοποθετώντας τα κομμάτια της σε κατσαρόλι, το οποίο στερεώνουμε σε μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Οταν λιώσει, αφήνουμε να κρυώσει για μερικά λεπτά.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα ασπράδια πολύ καλά, σε σημείο που να σχηματίζουν «κορυφές».

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και έπειτα τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.

Μετά ρίχνουμε προσεχτικά λίγο από το μείγμα των αυγών στη σοκολάτα, ανακατεύουμε γρήγορα και στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Αφού ανακατέψουμε πολύ καλά τα υλικά, μοιράζουμε σε δύο ποτήρια και παγώνουμε στο ψυγείο.

Επιμέλεια Cookouzin

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.