Κέικ καρότου

στις

Μια γευστική πορτοκαλί ιδέα.

1 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
μια πρέζα αλάτι
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
2 μεγάλα καρότα, περασμένα από τον τρίφτη
1/2 κούπα σταφίδες

Γλάσο
120 γρ. κρέμα τυριού
20 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

Σε μια λεκάνη συνδυάζουμε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, κανέλα, κουρκουμά, μοσχοκάρυδο και αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε στα υγρά, τα στερεά υλικά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, ενώ προσθέτουμε καρότα και σταφίδες.

Βάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα, βουτυρωμένη ή με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Αφαιρούμε το κέικ να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το γλάσο, χτυπώντας στο μίξερ για μερικά λεπτά την κρέμα τυριού με το βούτυρο και το μέλι.

Σερβίρουμε, αφού «ντύσουμε» το κέικ με το γλάσο.

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Cookouzin

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.