Ψητό κοτόπουλο με εσπεριδοειδή

στις

…αλλά και με χουρμάδες, στη γάστρα!

1 ολόκληρο κοτόπουλο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, συν χυμός από μισό
1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες, συν χυμός από μισό
1 ποτηράκι λευκό κρασί
12 χουρμάδες
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετούμε το πουλερικό στη γάστρα, αφού το πλύνουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε το λάδι με τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού σε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου και στην κοιλότητά του.

Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι, παντού.

Τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού ολόγυρά του και μέσα του.

Το ίδιο κάνουμε και με τους χουρμάδες.

Προσθέτουμε το κρασί και μισό ποτηράκι νερό.

Αφήνουμε να ψηθεί για μιάμιση ώρα.

Αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας, ελέγχουμε για υγρά και αφήνουμε το κοτόπουλο να ροδοκοκκινήσει για άλλο ένα τέταρτο.

Μόλις κρυώσει, σερβίρουμε το κρέας με πιλάφι ή πουρέ ή τηγανιτές πατάτες.

Για πιο νόστιμο πιάτο, γαρνίρουμε με τη σάλτσα των εσπεριδοειδών και των χουρμάδων.

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΠΙΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΓΕΥΜΑ
ΓΛΥΚΑ
ΨΩΜΙ
ΠΟΤΑ
ΤΡΙΚ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επισκεφτείτε και το Snoopit24 αλλά και το ΠΡΩΙΝΟ

Cookouzin

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.